По думите му русофилските партии набират скорост. Русия участва активно в

...
По думите му русофилските партии набират скорост. Русия участва активно в
Коментари Харесай

Керемедчиев: Залитаме към Русия още от първия момент след падането на кабинета „Петков“

По думите му русофилските партии набират скорост.

 

„ Русия взе участие интензивно в нашия политически живот. Вижда се и от този изказ, който е в интерес на Русия – забавеният експорт на военна техника за над 1 милиарда лева за Украйна, отърваването от остарялото руско оръжие, газа - всичко това навлиза в решаваща фаза. В миг, когато България за следващ път е подтиквана от западните си сътрудници да се откъсне от съветската взаимозависимост “, акцентира той.

 

Керемедчиев изрази учудване, че служебното държавно управление, което ще бъде на власт 2-3 месеца, взима дълготрайни решения.

 

„ Каквато и коалиция да има, ще има такава, евентуално ще има къс живот, само че този парламент ще образува някакво държавно управление. Тяхно би трябвало да бъде решението “, уверен е някогашният посланик.

 

Както и в това, че договарянията с „ Газпром “ няма да доведат по-ниска цена на газа за България.

 

„ Това няма да понижи цената на газа. Русия за 1 година е вдигнала 4 пъти цената, на която доставя газ на Унгария. Ако ние си мислим, че ще имаме по-преференциални цени от тази близка до Путин страна, доста се лъжем “, разяснява Керемедчиев.

 

Очакванията му са най-потърпевши от високите цени да бъдат бизнесите, чието произвеждане зависи от синьото гориво.

 

„ Инфлацията ще се усили. Когато ставаш неконкурентоспособен - освобождаваш служащи. Есента чакам недоволството на жителите да се развие, което ще се отрази на изборите и на метода, по който ще се гласоподава “, предвижда някогашният зам.-външен министър.

 

По думите му няма да намерим по-евтин газ, а една от аргументите е нервността с доставките. Според него се повтаря обстановката с имунизациите, когато страните от Европейски Съюз си крадяха квоти и препродаваха ваксини една на друга.

 

„ Хаосът е толкоз огромен, той провокира този ценови взрив. Видимо не можем да разчитаме на общо европейско решение за газа “, уверен е Керемедчиев.

 

Той разяснява и убийството на Дария Дугина. Керемедчиев не има вяра зад покушението да стои Украйна. Убеден е, че самата Дугина е била цел, а не татко й.

 

„ Тя много промени своя политически светоглед, реши внезапно да се присъдени към европейската десница. Започна да взима доста от поддръжниците на Путин, национализмът е свещената ябълка на режима на Путин. Може да е направено за почистване на вътрешната съпротива. Може би тя е била целта, тя бързо се еманципира и надрасна своя татко. Стана неуместна, включително и за съветските управляващи “, разяснява някогашният зам.-министър на външните работи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР